lauantai 28. marraskuuta 2015

ylimääräinen päivitys :)

perjantai ja lauantai välisenä yönä nukuin kaksitoista ( 12 ) tuntia !! Miten sitä unta riittikään niin paljon!
yöllä kyllä heräilin, mutta jatkoi nukkumista aika helposti :)
Perjantai illalla siinä puoli seitsemän tuntui että ei ole mitään tekemistä ja ei huvita siivotakkaan.... menen nukkuu :)
ja heräsin sitten kuuden jälkeen lauantai aamulla!

minä ja flikka mentiin sitten tänään ratsastaa Rajakallion Ratsutilalle ja flikka ei olekkaan ratsastanut puoleentoista vuoteen muilla kuin omalla ponilla :)
Oli aikamoinen jännitys!

tallille oli kiva mennä!
Paikka oli mahtava, kaunis ja siisti! Ihmiset siellä ystävällisiä ja tervehtivät iloisesti!
Talli on SRL:n hyväksymä harrastetalli !!!

Hepat oli kilttejä ja mukavia! Ja tunnilla oli todella kiva mennä!
Flikka rakastui täysin siihen heppaan jolla ratsasti. Usko oli hepan nimi! Lämpöinen, mutta osaa mennä hienosti koulua ja kuuliainen ja kiltti!

Minä itse menin suomenhevosella Vilillä.
Vili on ihana SH joka osaa käyttää hyväkseen ratsastajaansa jos haluaa, mutta osaa kyllä vaikka mitä jos ratsastaja sen päättää!
Piti itsekkin käyttää kunnolla ääniapuja, että suostui lähtemään raviin ja muuten myös pysymään siinä :) Mutta sitten sain taikakepin niin kuunteli vähän paremmin!

ja oli muuten kiva ratsastaa vaikka koko ajan satoi vettä! :)
meillä kummallakin oli sellaista veden pitävää kangasta takissa että paita ei ollut märkä tunnin jälkeen, mutta itse piti alushousutkin vaihtaa kun kotiin päästiin!

Flikka oli ainakin sitä mieltä että haluaa uudestaan samaan paikkaan!!


Syödä olen nyt muistanut ja vähän juodakkin!

torstai 26. marraskuuta 2015

pudonnut kärryiltä monesko viikko

en jaksa nyt laskea monesko viikko nyt on meneillään, mutta kehitystä huomaan.
vaatteet on löysempiä ja vatsa on pienentynyt.... johtuuko vatsalihasliikkeistä vai siitä että en syö enää leipää ja perunankin syöminen on vähentynyt... sitä voi ihmetellä :D

viime viikolla normaalit rutiinit uimiset ja kuntosalilla pääsin käymään kaksi kertaa, kun keskiviikkona olin viemässä autoa huoltoon seinäjoelle ja flikka oli katsomassa nälkäpelin elokuva teatterissa ja se loppui 21.15! Nukuin siinä autohuolto ja haku reissun välissä :)

viikonlopun syömiset on harmittavat... kun eivät meinaa pysyä säännöllisenä :(

sunnuntaina tein lapsille lättyjä ja söin sitten itsekin niitä ja ei sitten tullut muuta syötyä... veden juominenkin jää täysin... teen viikonloppuna itse mehua ja juon sitten sitä.
Nyt viikonloppuna on pakko TSEMPATA!!

sunnuntai on kotijumppa päivä.... ja mitä viime sunnuntaina oli muka niin kiire, ettei "muistanut" kotijumppaa!!???
illalla saunan lauteilla istuessa mietin päivän tohinoita ja samantien tajusin että se KOTIJUMPPA!!!

miten viikonloput voi olla näin vaikeita? Niihin on pakko keskittyä! Jotenkin sitä ajattelee joo onhan tässä aikaa koko päivän, mä nyt teen tän ja sitten mä teen sen... kohta mä teen sitä ruokaa!

tämän viikon tiistaina oli hurja PT treeni päivä kuntosalilla!! Ja voin muuten myöntää että oli AIKA POIKKI!! Tai mikä toi aika on tuossa??
Mutta kumminkin mä nautin niistä PT treeneistä! Ne on kivoja... Itse ei kumminkaan omissa treeneissä vedä itseään noin viimeiseen.... vähän helpommalla itseni kanssa, mutta PT tsemppaa että vielä viisi.... kyllä sä jaksat!! Ja yleensä on sitten tehnytkin niitä niin paljon että ei ole enää jaksanut!

mutta hankinta listalla on muuten seuraavaksi kun menen Tokmannille  - > HARJANVARSI! :D

keskiviikkona menin kuntosalille ja tein vähän helpomman ohjelman kuin tiistaina, mutta tänään torstaina oli muuten tuskaa kävellä portaat ( kun kävelin vinottain oli helpompaa) Ja vessan pöntölle istuminen oli tuskaa... Jalat ja perse on ihan tulessa!

tänään torstai yöllä punnitsin itseni ja se näytti 78.2!!!

Poni pojat ovat olleet nyt viime perjantaista lähtien Heidillä. Viikonloppuna olivat käyneet maastossa ja Iivana oli "vähän" riehunut!! Oli tullut muutama pukki sarja ja Jossu oli sieltä sitten pudonnut!
mutta sitten sen jälkeen oli mennyt taas hienosti!

Pleikkari nyt menee aina hienosti <3 !! Onhan Iivanakin hieno poika <3

Dora on ollut ihan tyytyväinen kotona ja syönyt hienosti ! Tänäänkin oli ollut pihalla vaikka oli vähän satanut ( oli muuten mamma vähän märkä )

Dora <3

kuljetuskoppi on nyt huollossa mun isällä ja samalla se katsastetaan siellä .... sitten saa taas ajella turvallisesti!

tiistai 17. marraskuuta 2015

vatsalihakset?

Olen ottanut kuviakin, mutta ne täytyisi siirtää ensin koneelle ja sitten tänne blogiin...
en laita niitä enää suoraan puhelimelta tänne blogiin!!!

vatsa on kipeä ... kun aivastaa... kun yskii!! :)

viime viikolla kävin kuntosalilla kolme kertaa! Kerran PT:n kanssa!
Nautin olla siellä.... siellä on mukavaa! Muutama laite on tosi ärsyttävä... ja ei tee mieli tehdä sen kanssa :(
Sain viime viikolla lisää jumppa ohjeita ja niitä sitten olen tehnyt! Ja hyvällä menestyksellä.... tuntuu että vatsa olis "vähän" pienentynyt.

paino oli lauantai aamulla -2kg, mutta maanantaina ( eilen ) -1kg.

viikonloppu on harmittava... kun tottuu viikolla nousee varttia yli kolme yöllä ja on syönyt jo melkein kolme kertaa viikonloppuun verrattuna... niin tuntuu että viikonloppuna on koko ajan nälkä :(
mun tätyy varmaan viikonloppuna yöllä syödä sen mitä syön viikolla ja jatkaa nukkumista ja sitten taas kello hetken päästä herätys ja taas syödä :)

kauheen nopeasti menee viikko! On koko ajan menoa... lasten harrastusten ajaksikin on mulla tekemistä... enää ei tarvi miettiä mitä tekis esim. tiistaisin 16.30-20.00 kirkolla, kun melkein se aika menee kuntosalilla :)

Mä oon niin ylpeä meidän iivana ponista :) Hän menee niin hienosti ratsastajan kanssa että tekis mieli haljeta ylpeydestä!!
Meidän iivana tarvii päättävän ratsastajan ja minun nuorimmasta siihen ei kyllä ole.
mutta katsotaan, josko se vaikka menis hienosti tulevaisuudessa "vähän" "huonommalla" ratsastajalla :)

poni pojat olivat viime perjantaina ja lauantaina lähitallilla yötä. ja perjantaina oli tunti ja lauantaina oli tunti. Lauantaina hypättiin vähän.
Iivanalla se vain on vähän raskasta ( ratsastaja on kyllä kevyt )... kentällä on hiekkaa ja paikka paikoin se on aika pehmeää ja meidän pienen ponit lyhkäset jalat! Ei hyvä yhdistelmä :)

nyt vain täytyy toivoa että säätiedotus ei pidä paikkaansa tämän viikonloppuna... Olen viemessä katsastushuoltoon meidän hevoskuljetus koppia isälleni ja meidän kopissa on vain kesärenkaat!

poni pojat menee viikonlopuksi Heidille <3
kiitos Heidille että ilmestyit elämääni <3 ja Heidin ratsastajille!

Ja Kaisalle <3 mahtavaa upeaa! Kun vain olo jatkuis tälläisenä ... tai oikeesti paranis :)

tiistai 10. marraskuuta 2015

reilu viikko mennyt

Ekaksi kerron paljonko painoa on pudonnut!!! 1.5kg!! Huimaaaaa!!!

kävin viime viikolla kaksi kertaa kuntosalilla ja kerran uimassa. sunnuntaina tein tyttäreni kanssa yhdessä kotijumppa ohjelman.
Selkä vain tulee kipeäksi kun teen vatsaslihas liikkeitä. Sehän varmaan on sen merkki ettei mulla taida olla vatsa -eikä selkälihaksia :D hah hah hah

Lauantaina oltiin suunnistajien kanssa ideaparkissa ja käytiin syömässä RAX:issa!
olin ylpeä itsestäni että söin vain  salaattipöydästä.

muutenkin mennyt hyvin noi ruokailut. kaisa onkin teh nyt hyvän ruokintasuunnitelman mulle!

kun tulen töistä niin mun ei ole nälkä ja pärjään hyvin ruokailuun... en napostele siinä ruokaa tehdessäkään! Eikä ole tehnyt mieli makeaa ( vielä )
pika luomu kahvi toimii vielä! ja kylmänäkin maistuu!
Vettä menee päivässä noin litra. kuntosalipäivänä enemmän.

Olo tuntuu positiivisemmalta ja jaksan olla hienosti hereillä, ei väsytä. Paitsi työmatkat :) Mutta matkaa töihin on 35km :)

Mun isä oli meillä lauantai - sunnuntaina ja toi ihan mahtavaa kalaa. sitä tuli syötyä sunnuntaina aika paljon... ehkä jo PT: n suositusten yli. Mutta hyviä rasvoja :)

ratsastamassa en viime viikolla ollut. ( hmm... satoi... kuka sateessa ratsastaa ;) Hih hih!!! :D )
Poni pojat olivat kyllä taas treenillä ja aika kovalla. He menivät Heidille viikonlopuksi.
Ja meidän Iivana sitten pomotteli siellä sitten tosi kovaa. Lämppärikin lopuksi jo pelkäs meidän pikku hirmua! Ja pikku hirmu joutui sitten pois tarhasta ( myös siksi kun ei meinannut pysyä lauta-aidan takana ) ja joutui olee puun vieressä kiinni!
iivana protestoi lauantaina, mutta sunnuntaina jo seisoi hienosti puun vieressä ja söi tyytyväisenä heinää.
Pleikkari tuli lämppärin kanssa hienosti toimeen <3

Meidän iivana menee tämän nykyisen ratsastajan kanssa oikein mainiosti!! Sehän on oikeen malliponi!

tiistai 3. marraskuuta 2015

uuden elämäni päivä nro 5

Olen heti pahoillani jos luokkaan jotain täällä blogissa!

kerron miltä tuntuu tämän remontin keskellä, millainen olo mulla on. En halua antaa itsestäni sellaista kuvaa että tämä menee niin kuin Strömsössä :)

Mutta ei hätiä mitiä... olen löytänyt kahviin helpotusta... eikä siinä mennyt kuin päivä!!
mulla on pikakahvia merkkiä
clipper. Se on luomu kahvia!

tein tänään tiistaina sitä yöllä valmiiksi lasipurkkiin ja join sen sitten 6.10 tauolla.
Tein uuden satsin klo 9.30 ja join sen 10.30 tauolla. ja hyvin se alas meni.
huomasin vain että mun tuli kuuma töissä... en tiedä johtuiko se kahvista, vai siitä että ulkona on lämmin niin sehän tarkoittaa sitä että sisälläkin on lämpimämpää ja vaatetta on samanverran kuin silloin kun yöllä oli 8 astetta pakkasta.


ja on muuten mennyt alas se päivän ainut leipäkin klo 6.10... :)

Olin eilen maanantaina uimassa... uin 20 min ja 550m. Oli mukavaa! Ja tänään on muuten jo melkein normaalia poistua autosta... ei satu enää niin paljon jalkoihin.


Juttelimme työkaverin kanssa tästä... ja naureskeltiin että pitää käydä joka päivä puntarilla... mahtaakohan siinä kiusata itseään. Pitää varmaan ottaa tavaksi käydä kerran viikossa. Vai mitäs mieltä te olette?

Meidän poni pojat olivat pihalla tänään kun tulin töistä... pienenpi poika oli kaatanut aitatolppia ja narut oli maasta parissa kohtaa. kävin sitten korjaamassa ne ja tein normaalit päivä rutiinit ponien kanssa!

Mahtaisinko mä oppia tän projektin aikana jotain.
esim. itseluottamusta,
pitkää pinnaa, :) jne.

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

uuden elämäni päivä

Oli eka tapaaminen PT:n kanssa ja minä jouduin tietysti ilmoittamaan että myöhästyn puoli tuntia, mutta loppujen lopuksi myöhäistyin 40min. töissä oli kiirettä enkä päässyt lähtemään heti työajan päätettyä.

Kaisan kanssa ensin istuimme pukuhuoneessa ja kävimme läpi sopimuksen, ruokintasuunnitelman, liikuntapäiväkirjan kolmeksi viikoksi ja tutkimme kuntoilijan ravitsemusta!
kuinka tärkeää on saada oikea määrä hiilihydraatteja, proteiineja, hyviä rasvoja, ravintolisiä ( D, omega-3 ja magnesiumia ) ja vettä!

Ote sopimuksesta =
Valmennettavan on hyvä tietää, että valmennuksen aikana saavutetut tulokset ovat suoraan verrannolliset harjoitteluohjeiden noudattamiseen. Tästä johtuen valmennettavan on sitouduttava parhaansa mukaan noudattamaan valmentajansa laatimia ohjeita.

Kuulemma se ei auta että lukee tekstiä ja makoilee sohvalla! Ja ei sekään että lukee kaikki tekstit läpi ja samalla äänittää ja kuuntelee niitä sitten päivät pitkät korvalappu stereoilla :D

kotijumppa ohjeet ja kuntosaliohjeet, kävelylenkit, ratsastus, uiminen, lepopäiviä unohtamatta!


lauantaina olin ratsastamassa pitkästä aikaa ja nyt ( sunnuntaina ) on kipeät jalat. autosta poistuminenkin on tosi vaikeaa.

Mutta nyt ottaa kaaliin ja hermostuttaa tuo PT:n suunnittelema ruokintasuunnitelma!!!

en ole tottunut töissä syömään noin paljon... miten mä pärjään noiden eväiden kanssa yöllä kun lähden töihin... mihin mä ne kaikki laitan.

kahvia en siedä EN SIEDÄ ! Ja nyt mun pitäisi opetella sitä juomaan!!! Vinkkejä?
mukissa pitää vain olla kahvia ja maitoa! YÄK!!! Suodatinkahvi!! Miksi se maistuu niin pahalta.

pannukahvi menis, mutta vinkkejä miten mä saan sen juotua hyvänä kun mun pitäisi  se pannukahvi tehdä jo edellisiltana. ja ekan kerran juon klo 4 yöllä matkalla töihin, toisen kerran 10.30.
ei toimi termospannussa, mutta miltä se maistui kylmänä maidon kera?

en kyllä ala sitä yöllä herättyäni klo 3.15 sitä pannukahvia tekee... lähden töihin 3.30-3.35

nyt vinkkejä!!