tiistai 24. kesäkuuta 2014

Ranua 3. Päivä

Aamulla heräsimme tunnin myöhemmin kun eilen. Kävimme aamupalalla ja oleilimme mökissä vielä hetken ennen kuin lähdimme kohti rovaniemeä.
Kesäkelkkaradalle matkamme vie.
Mua jännitti ihan hurjasti kun viime vuonna se oli hurja mennä.
Lipun myynnissä todettiin että alle 8 v tarvii yli 15v mukaan kelkkaan. Äääää mun pitää mennä mukaan.... Äääää pelottaa. Mehän saimme yhteensä 10 laskua kesäpassilla. Eli se menee niin että Iidalotta laskee yksin 5 ja minä ja Viljami yhdessä 5 laskua. Eka lasku oli tosiaan pelottava. Viljami ohjas yksin koko matkan , jarrutti ja kaasutti. Huh pääsimme ehjänä alas saakka ja eiku uudestaan ylös laskettelijoiden hissillä. Siellä ylhäällä matkustettaessa oli tosi kylmä. Kylmä tuuli kävi vaikka aurinko paistoi tosi lämpimästi.
Toinen lasku meni jo vähän hienommin eikä pelottanut enää niin paljon. Joka kerta kun laskettiin uskalsimme laskea nopeammin radan läpi jees!!!
Sen jälkeen lapset halus mennä syömään ja päätimme että kun eilen ajoimme täältä sinne santaparkkiin näimme Citymarketin ja siinä yhteydessä on ruokapaikka. Lähdimme ajelee ka seuraavaan risteyksessä olisi pitänyt kääntyä vasemmalle mutta mepä menimme suoraan. Hetken ajeltuamme näimme hoplopin ja lapset halus sinne ruoan jälkeen ja sitten huomasimme olemme eksyneet. Ei täällä ole cittaria. Eiku käännös ja kun tultiin sinne risteykseen niin nyt siitä oikealle ja kohta cittari siinä olikin ja päädyimme syömään hesellä. Pitkään aikaan ei olla syöty hesellä ja olipa se hyvää ;-)
Ka sitten hoploppiin. No sano mä iidalotan viemään tarjottimen ja roskat pois sillä ehdolla että sitten mennään hoploppiin jos viet nää pois. Hah hah.
Tultuamme hoploppiin niin huomattiin että siinä on myös rollo halli. No mikä se on kysyttiin kassalta. Se kuulemma on temppuhalli
Siellä saa tehtyä paremmin temppuja.
No riehukoon nyt oikein kunnolla. Tämän jälkeen mennään kesäpassin kanssa lappset funparkkiin. Se varmaan on samantyyppinen mutta de kun aukee vasta klo 15 ja piti saada aika kuluu jossain. Klo meinaan oli 13. Kun tultiin tänne hoploppiin.

hoplopista lähdettyämme emme tienneet yhtään mihin päin pitää mennä että päästään funparkkiin ja kylpylään.... emme muista yhtään kylttiä missä olisi lukenut nämä jutut... ja tietysti navigaattori ei lähtenyt pelaamaan vaan latas latas ja latas... siinä pyörittäymme onneksi alkoi toimii noin puolen tunnin odottelun jälkeen... ja olimme niin ihmeissään että navigaattori ohjas meidän urheiluopistolle??? me ollaan siitä ajettu monta kertaa ohi... aina aamuisin ja illalla ja välillä päivälläkin... eikä yhtään tajuttu että urheiluopistolla on funpark ja kylpylä!!!

siellä oli joku remontti ja löysimme sisään käynnin. ensin kun mentiin sisälle niin kerroin heille että emme meinanneet löytää paikalle kun ei navigaatorikaan pelannut...
he sitä kovasti ihmettelivät kun yleensä KAIKKI tietää että nämä ovat urheiluopistolla!!!
siis miten ihmeessä KAIKKI voivat sen tietää???
no se sanoi että tosiaan siinä pitäisi kyllä vaikka lukea funpark siinä jossa lukee urheiluopisto ( ranualle menevän tien varrella ) ! No menimme sitten funparkkiin ja lapset kyllä pettyi koko sisäpuistoon hoplopin jälkeen... No se vaatii kyllä muuten paljon sisäpuistolta jos on parempi kuin Hoplop!!! :)
ei ne lapset siellä kauan viipyneet kun halusivat pois lähteä ja Iidalotalla särki tosi paljon vasenta jalkaa... oli nilkka nyrjähtänyt Hoplopissa ihan lopussa... ei voinut astua sille jalalle, tuli välillä ihan itku silmään kun särki niin paljon! *
ja minä lupasin että ei sitä enää vedessä särje...
mentiin sitten siitä sinne Kylpylään???!!!

kun mentiin pukunuoneeseen niin onneksi kysyin yhdeltä toiselta asiakkaalta että msitä saa peflettejä ja hän neuvoi että tuosta ulkopuolelta siis käytävältä???!!! Siis hä??? no siinä oli rulla naisten pukuhuoneen oven vieressä käytävän puolella... miksi ulkopuolella? ja miksi siinä ei ollut isoa lappua : ota tästä pefletti mukaan!!!
suihkuhuoneen puolella oli ohjeet miten käyttäytyä kylpylässä ja ekana oli : jos sinulla on unohtunut pefletti niin sitä saa käytävltä pukuhuoneen oven vierestä!!! Siis hä miten sen sitten hakee? pyyhe ympräillä vai?
No onneksi meillä oli KIITOS asiakkaan jolta huomasimme kysyä!!
suihkut oli kivat ja sauna mahtava ja tilava! Ja kylpylä osuus oli ihan kiva... kiva "pieni" liukumäki joka laski lasten altaaseen noin metri veden syvyys... sitten oli normaali uima-alllas jossa oli juuri treenit uimareille... sitten oli kylmä alllas jossa viljami tykkäs käydä monen monta kertaa ja muutama allas jossa oli 30 asteista vettä ja poreallas jossa oli 34asteista vettä ja sitten oli tää ihanuus ... 50cm oli syvyys ja veden lämpö 36 asteista!!! siis siellä tuli hiki vaikka vain istui paikalla :)
minä palelen usein ja vaatteita on välillä niin paljon päällä että toisellekin siitä riittäis ja antaisinkin, mutta en anna kun mun tulee vilu!!
ja minä siellä altaassa sitten viihdyin.
iidalotan jalkaa särki vieläkin ja tuntui että sitä särki enmmän... Voi ei!

lähdimme sitten kylpylästä pois ja siirryimme suoraan siitä päivistykseen. !!
päivistyksessä odottelimme puolitoista tuntia ja sittten alkoi tapahtua!
lääkäri tutki flikan ja sitten menimme röntgeniin ja lääkäri tutki kuvat ja totes ettei ole murtumaa vai venähdys. flikka sai tukisiteen ja kepit!
onneksi selvisimme näin vähällä kun hän lähtee perjantaina sinne EF:n kielileirille englantiin.

nyt turvallisesti mökissä ja lapset nukkuu jo!!! Ihmeellistä että iidalottakin nukkuu kun hän on aina valvonut myöhempää kuin minä. no ehkä siksi väsyttääkin!



HESELL' SYÖMÄS
ME OLLAAN HISSISÄÄ VILJAMIN KAA JA IIDALOTTA LASKEE JO KELKALLA RATAA ALAS
MÄKEÄ ALAS
TÄÄ OLI IHAN TOTTA HAUSKAA
KUVAA KELKKARADALTA KELKAN KYYIDSTÄ
JIHUU!!!!
YLHÄÄLTÄ HISSISTÄ KUVAA!!!
KANNATTAA KOKEILLA JOS ON MAHDOLLISTA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti