sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Ranuan reissu päivä 1 = sunnuntai

Eilen illalla päätin ja sanoin lapsillekin että klo 9.00 lähdemme ajelee kohti Ranuaa!
Herätys kello soi klo 6.30 ja olin nukkunut yön tosi huonosti kun jännitti sen verran tää reissu ettei uni tullut sillai kunnolla...
heräsin ja katselin loput tavarat matkalaukkuun... kävin netissä vielä kattoo säätä ja sadetta ja kylmää lupaa... kai siellä jossain välissä aurinkokin paistaa mutta lämmintä ei ole luvattu :)

herätin Iidalotan klo 7.30 ja samoin Viljamin. Sitten alkoi tapahtuu... Viljami on sellainen... että kun tapahtuu niin tapahtuu nopeeta... aamupala meni viljamilla nopeeta ja tein vielä evääksi jokaiselle leivät ja iidalottakin pääsi ylös ja vaatteet päälle...
iidalotta sai kantaa tavarat autoon ja järjestää ne sinne nätisti... "nätisti" :D hah hah

ulkona satoi sillai hiljalleen ja huikkas hannulle että laita sää dora ulos vähän myöhemmin... ja lähdin viimeisten tavaroiden kanssa autolle... heti siellä sain selvittää lasten yhteenoton... arggg ei kai se ole tällästä 600km???

takaosasta puuttui se "katto" ja hain sen ja järjestelin ne tavarat "uudelleen" ja sitten lähdimme.... miettien että mitä mahtaa jäädä??
klo 08.25!!! Mahtavaa me ollaan kerrankin etuajassa :)

ajoimme kauhajoelle... sieltä seinäjoelle... sieltä lapualle... ja power parkin ohi ja ihastelimme uutta kauppakeskusta ja lapset tietty power parkkia... sinne kinuten... No ehkä vielä kesän aikana siellä poiketaan joku lauantai tai sunnuntai ... lupasin minä!!

iidalotalla alkoi jo tulee nälkä, mutta onneksi meillä oli ne leivät :)

ajoimme kokkolaan ja mietimme että kuinka viime vuonna kun mentiin kuusamoon niin poikkesimme tuolla kaupassa ja ostimme esim. kylmälaukun joka toimii auton sytyttimellä ja sisällä voi laittaa psitorasiasta virtaa....
siitäkin ajoimme vain ohi... olimme ajaneet 5 tuntia ja 451.8 km  yhteen menoon ja lapset olivat viihtyneet hyvin... kuunnelleet minun ja hannun ensi kohtaamista... iidalotan vauva ja lapsi aikaa ... arvotuksia... vitsejä... ja muita kertomuksia. Minuakaan ei väsyttänyt yhtään!!!

miten ihmeessä voikin olla näin pirtee vaikka oli ajanut pysähtymättä 5 tuntia!!!
oulun yli oltiin menty ja poikettiin kiiminkin abc:lle syömään. Viljami otti apsi apinan lehtipihvin ranskalaisilla ja minä ja iidalotta yhteisen keittiömestarin possun lohkoperunoilla.
hyvin tultiin täyteen näistä ruoasta... ja lautaset tuli tyhjäksi. Ei millään olisi jaksanut syödä jos minä ja iidalotta oltais otettu kummatkin omat annokset.

tankkasin siinä samalla 60 eurolla.

ja totesimme että matkaa on vielä puolitoista tuntia ja ollaan perillä.

se loppu matka oli jo aika tuskaa... Viljami ei olisi millään enää jaksanut odottaa ja iidalotan jalkoja särki... minua ei vieläkään väsyttänyt.

VIHDOINKIN PERILLÄÄÄÄ!!!

Ajoimme ranuan eläinpuiston parkkipaikalle ja mietimme että mistä nyt saamme avaimet meidän mökkiin gula gula lomakylään!!
http://www.gulo.fi/lomakyla

tuota yläpuolella olevaa tekstiä klikkaamalla niin pitäsi päästä sivulle ja nähdä kuinka mahtavassa mökissä me majoitutaan 3 yötä!!

Joo siis olemme edelleen siellä eläinpuiston pihalla ja katselemme ihmeissään että missä täällä on vastaanotto?? Ja missään ei näy! Käymme sitten kysymässä eläinpuistun myyntipisteelä ja hän neuvoo että tuossa se on pihantoisella puolella... hmm... mentiin ulos ja sitten minä nään sen tekstin... näkyy vähän toisen rakennuksen takaa pilkittää...
mennään sisälle ja sanon siinä että ei meinattu millään löytää paikkaa niin kehui että niin on monimuukin moittinut... on kuulemma tulossa tämän kesän aikana kyltti siihen aukiolle.

saimme avaimet ja ohjeet ja kesäpassin rannekkeet ja eläinpuiston rannekkeet...
ja eläinpuistossa saa käydä niin monta kertaa kuinka vain kerkee ja jaksaa sen aikana kun tänne on majoittunut.,
maksaa piti heti kaikki ( yleensä hotelleissa maksetaan kun avain palautetaan )

nyt on sitten jännittää millainen mökki on ihan livenä... kuvia ollaan kuolattu monta kertaa :)

ihan mahtava mökki siis MAHTAVA!!!!
ja tää on niin kuin hotelli... kun täällä on kaikki petivaatteet ja pyyhkeet. ja täällä on oma sauna ja astiat ja jääkaappi, astianpesukone... vaatteiden kuivauskaappi ja ja ja!! Siis mahtava mökki!

no ei me kauan keritty mökkiä ihailla kun piti kiirehtiä eläinpuistoon.

Eläinpuisto oli mahtava...polku oli laudotettu ja tosi leveä... helppo kulkuinen esim. pyörätuolilla ja vaunuilla / rattaille.
Mahtavasti näki eläimiä ... pienetkin lapset näkee eläimet hienosti!!
ensin oli saukot ja toinen oli hereillä ja toinen nukkui... on ne niin sulavan liikkeisiä vedessä noi saukot :) rakastan niitä!
majavat nukkui tai oli pesäkopissa... ovessa luki että älä häiritse majavaa, pesässä poikasia. OIIII , mutta pihalla niitä ei kylläkään näkynyt :(
sitten tuli eläimiä eläinten perään... ja ei satanut vettä, mutta joo lämmintä ei ollut... mulla oli iso paksu villapaita.... ja välillä meni tuuli paidasta läpi!

vihdoinkin jääkarhut!!! Oi ne oli ihania ja isoja!! Jääkarhu on yksineläjä, mutta ranualla niitä nyt ainakin oli 2. toinen nukkui kivien välissä peppu meitä päin ja toinen hinkkas itseään kiviä vasten ja pureskeli itseään.

sitten karhu ja missä on pennut?
kivien takaa näkyy pienen pennun pää!!! Siellä se leikkii heinän korren kanssa... Mutta ei tullut kiven takaa pois !

tunturipöllö ja lapinpöllökin tuli katsattua... ne on vaan niin kauniita.
yhdessä häkissä oli kolme pöllöä istumassa puussa vierekkäin ja kun minä ja iidalotta puhuttiin harry potterin pöllöstä että kuinka ihana pöllö se on niin yhtäkkiä yksi niistä pöllöistä lähti lentoon ja lensi siitä meidän vierestä ( aidan toisella puolella ) ja kaarsi siinä just aidalla lievästi vasemmalle meistä nähden!
siinä oli pieni ryhmä japanilaisia ja heidän tulkkinsa... ja tämä tulkki kertoi että tämä pöllö on agressiivisin pöllö. se kuulemma tulee noin luonnossakin ... hyökkää kulkijaa kohti.
HUIIIII mä kiljuin kun se sieltä hyökkäs... ja iidalotta kiljui sitä kun mä kiljuin... Viljami oli jo mennyt eteenpäin ja kertoi myöhemmin että kuuli kun me kiljuttiin ja japanilaiset katsoi meitä ihmeellisesti???

nähtiin paljon eläimiä ja tultiin loppukohtaan... niin oli pakko käydä vielä katsomassa saukkoja... ne olivat kummatkin hereillä ja leikkivät innoissaan vedessä... kiljuivat kuin delfiinit ja purivat toisiaan... niitä jaksoi seurata vaikka kuinka kauan...
Viljami yhtäkkiä kysyy ja näyttää majavan tarhaan... mikä möykky tuolla on ja eikös siellä ollut majava syömässä hänelle tuotuja puiden lehtiä ja oksia... pian sinne ja seurasimme hetken kun majava söi ja söi ja söi ja söi... pentuja ei näkynyt missään... emme jaksaneet katsoa majavaa kun se vain söi.. kun kävelimme saukkojen ohi niin hekin olivat väsyneet ja olivat nousseet rannalle ja makoilivat siellä ei yhdessä vaan erikseen!! Kävelimme kotieläinpihaan ja taikaleikkipihalle. siellä lapset hetken riehus ja nauru raikui!!
Ranuan ekapäivä oli onnistunut!

käytiin kaupassa iltapala värkkejä ostamassa ja paistoin pekonia, kananmunia ja keitin nuudeleita.

nyt kello on 22.48 ja ehkä aika on mennä nukkumaan pehmeään ja raikkaaseen petiin, että huomenna on pirteänä ja jaksaa lähteä Rovaniemelle... koko päiväksi :)

kiitos kun jaksoit lukea! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti